Santral Seslendirme


Etkileşimli sesli yanıtın temel faydaları nelerdir?

Etkileşimli sesli yanıt (IVR) sistemleri, bir kuruluşun çağrı merkezlerine çeşitli faydalar sağlar. 

Daha iyi müşteri hizmetleri

IVR çözümleri, self servis seçenekleri sunar ve böylece müşterileriniz sık karşılaşılan sorunları kendileri çözebilir. Bu çözümler ayrıca ilgili verileri elde edip aramaları verimli bir şekilde yönlendirir ve böylece ilk temas çözüm oranını artırır. Ek olarak, çağrı filtreleme ve segmentasyon da bekleme süresini kısaltır ve uygun ölçekte verimli hizmet sunmanıza yardımcı olur.

Azaltılmış işletme maliyetleri

IVR sistemleri, müşteri hizmetleri temsilcilerinin iş yükünü hafifleterek maliyetleri düşürür. Gece, tatil veya hafta sonları gibi mesai saatleri dışında ek ücret ödemeden hizmeti uzatmak için IVR sistemlerini kullanabilirsiniz.

Büyük kuruluşlar, birden fazla uygulama için çağrı akışını işlemek üzere tek bir IVR sistemi kullanarak maliyetleri düşürebilir. Uygun maliyetli bir şekilde ölçeklendirme yapmak için her uygulama için IVR menü seçeneklerini özelleştirebilirsiniz.

Artan güvenlik

Gelişmiş IVR sistemleri, müşterileri tanımlayıp kimliklerini doğrular ve bu da hassas kullanım örnekleri için ek güvenlik önlemleri ekler. Bu sistemler, müşteri kimliği doğrulanana kadar gizli verilere erişimi sınırlar.

Müşteri hizmetleri temsilcileri, doğrudan müşterilerle çalışmak ve gizli talepler için otomasyonu kullanmak arasında da geçiş yapabilir.  Örneğin, müşteriden bir parola istemek yerine, müşteriyi şifre kontrolleri için IVR yazılımına aktarabilirler. Sistem, PIN kodlarını ve parolaları insan müdahalesi olmadan doğrular. 

İyileştirilmiş analiz

IVR’ler; performans raporları, denetim ve analiz için çağrı ayrıntısı bilgilerinin kaydını tutar. Bu, gelecekteki etkileşimleri geliştirmenize yardımcı olur. IVR menü seçeneklerini iyileştirmek, sık sorulan sorular için iletişim yollarını kısaltmak ve müşteri hizmetleri engellerini belirlemek için arama günlüklerini analiz edebilirsiniz.

Örneğin, birçok müşteri üç veya dört IVR etkileşiminden sonra aramayı kapatırsa bu müşterileri bir canlı temsilciye daha erken yönlendirmeniz faydalı olacaktır.

Etkileşimli sesli yanıt iş akışlarının türleri nelerdir?

Çağrı merkezi yöneticileriniz, IVR yazılımında etkileşimli sesli yanıt (IVR) etkileşimleri veya çağrı akışları tasarlayabilir. Geleneksel olarak, çağrı akışı tasarımında XML tarzı bir işaretleme dili kullanılıyordu. Bununla birlikte, modern IVR sistemleri, kolay kurulum için sürükle ve bırak işlevine sahip bir grafik kullanıcı arabirimine sahiptir.

IVR menü tasarımında üç ana yaklaşım vardır.

Tuşlu seçim

Tuşlu seçim, yalnızca çift tonlu çok frekanslı (DTMF) sinyal vermeye odaklanır.

Önceden kaydedilmiş mesajlar, arayanın telefon tuş takımındaki uygun numaraya basarak yanıt vermesini ister. Örneğin, önceden kaydedilmiş mesaj, “İngilizce için 1’e veya Fransızca için 2’ye basın,” diyebilir.

Tuşlu seçim kullanım örnekleri, sayısal olarak eşlenen seçeneklerle sınırlıdır. Kullanıcılar soruları sözlü olarak yanıtlayarak sistemle özgürce etkileşim kuramazlar.

Yönlendirilmiş diyalog

Yönlendirilmiş diyalog tarzı IVR menüleri, kullanıcıya önceden belirlenmiş bir dizi yanıt sağlar.

Örneğin, sistem kullanıcıdan “uçuş durumu” veya “uçuş saati” demesini isteyebilir. IVR sistemi, etkileşime yalnızca kullanıcı geçerli yanıtlardan birini söylediğinde devam eder. Aksi takdirde, IVR kullanıcıdan sözlerini tekrarlamasını ister veya otomatik selamlamayı tekrarlar.

Doğal dil

Gelişmiş IVR sistemleri, kullanıcı isteklerini anlamak için konuşma tanıma ve doğal dil işlemeyi kullanır.

Örneğin, sistem istemi “Bugün sizin için ne yapabilirim?” diye sorabilir. Arayan kişi, “Uçuş durumu bilgilerini arıyorum” veya “Japonya için en ucuz uçuşları arıyorum” diyerek yanıt verebilir.  IVR sistemi, çeşitli müşteri yanıtı dizilimlerinden ve kombinasyonlarından kritik bilgileri çıkarmak için gereken dil bilgisi setine ve yeteneğine sahiptir.

Doğal dile dayalı IVR sistemleri, çağrıları birkaç kısa seçenekle çözdüğünden daha önemli veri işlemeye rağmen daha verimlidir.

Genel Hizmet Alanlarımız

  • Jingle ( Reklam Müzikleri)
  • Özgün Kurumsal Müzikleri
  • Voice Over, Dubbing – Seslendirme Hizmetleri
  • Seslendirme Cast Ajansı
  • Stüdyo Hizmetleri ( Kayıt,Miks,Mastering)
  • Kurumsal Müzik Direktörlüğü (Kurumsal,Otel,Avm v.b. )
  • Sound Logo (Logo Orjinal Sesi)
  • Foley ( Efekt ve Ses Dizayn)
  • Film ve Video Özgün Müzik Prodüksiyonları (O.S.T.)
  • Şirket Marşları , Şirket Orkestraları ,Şirket Koroları
  • Santral & Ofis Bekletme Müzikleri
  • Anons Ve Yönlendirme Yayınları
  • Kapalı Alan Radyo Müzik Yayını
  • Oteller için Müzik CD Üretimi,Basım Ve Yayımı

Müşterileriniz Sizi Aradığınızda Yeni Ürün ve Kampanyalarınızdan Haberdar olmasını istiyorsanız, Size özel Jingle ve Fon Müzikleri ile zenginleştirilmiş, Seslendirme Hizmetlerimiz İçin Bize Ulaşın..


More Articles & Posts